Importanța mișcării

0

Mișcarea continuă și frecventă aduce o succesiune de avantaje sănătății și bunăstării psiho-fizice a unei persoane: îmbunătățește starea de spirit și capacitățile psihologice, va crește considerația și concentrarea și îmbunătățește dorința pentru gestionarea alimentelor. Antrenamentul cu mase concentrate va crește tonusul muscular, îmbunătățește compoziția fizică și controlul neuromotor. Daca muschiul se contracta transmite osului solicitari mecanice care favorizeaza mineralizarea acestuia, prevenind osteoporoza. Mersul pe jos facilitează golirea gastrică și îmbunătățește caracteristicile gastro-intestinale.

Exercițiile fizice moderate îmbunătățesc funcționarea sistemului imunitar și îmbunătățesc metabolismul – pagina principala. Menținerea unor forme particulare de exerciții corporale în timpul realimentării pacienților cu probleme alimentare are beneficii pentru recuperarea compoziției fizice, menținerea densității minerale osoase și administrarea experienței emoționale și a anxietății. Medicul sportiv poate prescrie exerciții cardiovasculare, energetice și de flexibilitate, bazate în primul rând pe caracteristicile clinice și practice ale subiectului, ținând cont de aspectul ludic și motivațional.

Cum are loc intervenția?

Campus Medico folosește un grup format nu numai din specialiști, asemănător unui specialist internist în științe ale nutriției, medici în activități sportive și specialiști în psihoterapie, ci și colaboratori externi corespunzători medicilor psihiatri, nutriționiști, specialiști în acupunctură, kinetoterapeuți, ginecologi și alții. figurile medicale de specialitate să aibă capacitatea de a lucra asupra diferitelor elemente asociate comportamentelor disfuncționale.

Intervenția include un interviu cognitiv preliminar cu psihologul, cu scopul de a accepta cererea de ajutor și de a înțelege dorințele persoanei afectate. Se organizează apoi un interviu cu medicul sportiv, cu scopul de a colecta parametrii practici și de a concepe un plan de exerciții fizice. Ambii specialiști însoțesc individul în cu totul diferite niveluri ale călătoriei. Apoi va fi programată o vizită țintită cu un specialist în vitamine, pentru realizarea unui plan alimentar personalizat.

Cui se adresează?

Proiectul „Stil de viață și sănătate” se adresează tuturor celor care doresc să întreprindă o cale concentrată pentru a recâștiga o stabilitate corp-minte-nutriție. Cursurile specifice sunt promovate suplimentar pentru oricine simte nevoia să-și recapete în posesia sănătății fizice și psihice și pentru sportivi, oferind ajutor și ajutor la exercițiul competitiv.

Sănătate mintală: câteva modalități dovedite științific de a îmbunătăți starea de bine a creierului nostru. Declinul creierului poate fi oprit. Într-adevăr, chiar invers. Cuvânt de expert. La fel de? Cu trenul, în primul rând. Dar în plus cu o nouă tunsoare
Bunăstare mentală: recomandare profesională pentru a menține creierul mai tânăr

Cui se adresează?„Există suficiente conexiuni în creier pentru a merge la Lună și înapoi”, spune profesorul James Goodwin, directorul secțiunii Science and Research Impact a Brain Health Network, care reunește oameni de știință de fiecare parte a Oceanului Atlantic cu scopul. de a ajuta oamenii să se ocupe de sănătatea lor psihologică. „Mintea este un organ misterios”, continuă Goodwin, care a publicat ghidul Supercharge Your Brain: How to Maintain a Healthy Brain Throughout Your Life în 2021. „Până în doi sau trei ani în trecut, nici măcar nu ne-am dat seama că s-a regenerat. în timpul ciclului de viață al unei persoane. Dar exact asta face și este afectat într-o măsură considerabilă de felul de viață pe care îl duce cineva”.

Inflamația creierului este „inamicul jurat al bunăstării psihologice”, avertizează Goodwin. Prin urmare, orice măsuri de precauție pentru a-l reduce sunt extrem de benefice. Iată câteva dintre trucurile lui pentru a-ți menține mintea sănătoasă. Bella Hadid vorbește despre boala ei Lyme și, de asemenea, atrage atenția asupra sănătății psihologice
După ce a vorbit despre luptele ei cu depresia, supermodelul continuă să vorbească despre bunăstarea psihologică și boala Lyme. DE ALICE AMBIADATI SI VERONICA CRISTINO

Ia niște tren zilnic

A fi energic corporal este esențial pentru bunăstarea minții, așa că în fiecare zi trebuie să încerci să faci niște mișcare. „Vrei nu mai puțin de 150 de minute de exerciții în fiecare săptămână”, spune Goodwin. «Și în orice caz nu este suficient: în general, trebuie să adoptăm un mod de viață energic. Îi spun „declararea războiului pe scaun”.

  • Din nefericire, existența sedentară este în creștere, 27,5% dintre adulți și până la optzeci și unu de procente din adolescenți la nivel global nu reușesc să atingă acest grad minim de activitate fizică. Mai mult sau mai puțin cu toții ne plângem că petrecem prea mult timp stând la intrarea unui ecran, nu?
  • Sfatul lui Goodwin este tocmai să nu stea mai mult de 45 de minute la rând, deoarece este un fapt dovedit că persoanele dependente de canapea nu își pot compensa stilul de viață sedentar cu exerciții fizice. „Pentru a îmbunătăți sănătatea creierului, nu este suficient să obțineți cu ușurință o oră de antrenament pe zi. Strategia din ce în ce mai în vârstă a organului poate fi inversată în mod eficient prin combinarea antrenamentului corporal cu o creștere a exercițiilor motorii pe parcursul zilei. Deci, este cu adevărat potențial de a întineri mintea.

Un examen efectuat de Universitatea din Pittsburgh din Statele Unite a monitorizat două echipe de oameni pe parcursul unui an. Unul a efectuat o sută cincizeci de minute de activitate aerobă medie în fiecare săptămână, celălalt s-a limitat la exerciții de întindere și fermitate. La subiecții aparținând grupului primar s-a constatat o creștere a volumului hipocampului, construcția minții responsabile de studiu și memorie, egală cu 2 % pe parcursul celor 12 luni. „Acest grup nu doar a încetat să îmbătrânească, ci și-a inversat-o”, notează Goodwin. Deci, indiferent de exercițiile fizice pe care te hotărăști să-l practici, ceea ce contează de fapt este să-l faci frecvent și pentru timpul prevăzut.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here