Gestionează-ți stresul

0

Gestionează-ți stresul. În viața actuală, majoritatea indivizilor sunt supuși la diferite forme de stres de zi cu zi. Deși ființele umane sunt capabile să tolereze stresul acut destul de corect, dacă nu în mod deosebit de robust și traumatizant, același lucru nu este cazul cu stresul prelungit. În acest scop, este necesar să fiți mereu atenți unul celuilalt, să aveți în vedere că vă confruntați cu o perioadă de stres constant. În aceste circumstanțe – canbv.ro, ar putea fi aplicabil să încercați să aveți „momente de recuperare” imediat după momentele de cel mai mare stres. Din acest punct de vedere, limitarea vacanțelor la două momente lungi ale anului nu este cel mai probabil cea mai eficientă tehnică, în timp ce luarea unor momente rapide de odihnă/relaxare de-a lungul anului ar putea fi mai utilă pentru a-și menține bunăstarea.

Nutriție și bunăstare mentală

Persoanele care suferă de probleme psihice au următoarea mortalitate comună decât locuitorii finali, în special datorită diferitelor patologii condiționate și de stiluri de viață incorecte. Viața nesănătoasă este legată de dietele sărace în nutrienți, consumul excesiv de zahăr și grăsimi saturate, creșterea modului de viață sedentar și obiceiurile de fumat. Aceste comportamente contribuie, la rândul lor, la creșterea riscului de afecțiuni metabolice similare obezității și diabetului de tip 2, afecțiunilor cardio-vasculare similare hipertensiunii arteriale, bolilor coronariene, ischemiei cerebrale și afecțiunilor bronhopulmonare.

Alimentația sănătoasă și activitatea fizică regulată joacă un rol important în bunăstare, în mod semnificativ pentru cei cu probleme semnificative de bunăstare mintală. Pentru a atinge scopul, se poate proceda cu ajustări graduale ale modului de viață fără a fi nevoie să recurgă la diete rigide sau la clase intense de exerciții sportive. Cu toate acestea, este esențial să avem puterea de a păstra progresul și obiceiurile sănătoase dobândite în timp.

Prin urmare, pentru a încuraja adoptarea unor stiluri de viață sănătoase, pentru a îmbunătăți nivelul de viață și a reduce șansa de deces prematur, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să urmați un plan alimentar sănătos și echilibrat, finalizarea unei activități corporale regulate suficient, așa cum este rezumat mai jos.

Deschideți infograficul dedicat „Sănătate mintală, comportamente sănătoase” pe site-ul web Harta de sănătate a regiunii. PREZENTARI CONFERINȚE: „Bunăstarea în minte. Nutriție și comportamente sănătoase în sănătatea mintală) care a avut loc. Proiect Stil de viață și sănătate Calea multidisciplinară „Stil de viață și sănătate” pentru promovarea unei vieți sănătoase

Ce este proiectul „Stil de viață și sănătate”? Mintea și corpul nu sunt entități separate, dar un întreg care funcționează într-o metodă complementară. Promovarea unui mod de viață sănătos, care combină exercițiul fizic, dieta și bunăstarea mentală, ar putea ajuta la rezolvarea și prevenirea tulburărilor de consum asociate unei relații disfuncționale cu mesele, sportul și fizicul cuiva. Despre ce este proiectul?

Proiectul „Stil de viață și bunăstare” se concentrează pe vânzarea unei vieți sănătoase în contextul tulburărilor de alimentație și al comportamentului zilnic nereglementat. Integrarea și menținerea activității corporale, amestecate cu o alimentație corectă, promovează bunăstarea psihologică prin stoparea apariției problemelor psiho-fizice.

Obiectivul este de a promova mișcarea și redescoperirea plăcerii activității motorii, contracarând derive patologice care compromit stabilitatea dintre corp și gânduri. Antrenamentul adecvat al corpului stimulează recompunerea fizică și energia musculară, în timp ce pe stadiul mental reduce anxietatea și semnele depresive. Sprijinul psihologic ajută la învingerea obiceiurilor disfuncționale înrădăcinate. În cazul problemelor de alimentație, practica motrică și pericolul sportiv se transformă într-un instrument patologic pentru atingerea unui perfect al fizicului perfect, asumând trăsăturile unei obsesii care aduce cu sine nu numai deficiențe corporale, ci și psihice.

Ce sunt tulburările de alimentație?

Gestionează-ți stresulTulburările de alimentație (DCA) sunt manifestarea corporală a unui disconfort interior puternic care se exprimă printr-o relație disfuncțională în calea alimentației. Adesea, această relație dură vine din căutarea unui fizic zvelt și ideal și devine oglinda unei lupte interioare care nu poate fi exprimată în cuvinte. Restricțiile alimentare, împreună cu comportamentele disfuncționale, duc la pierderea excesivă în greutate, de obicei combinată cu exerciții fizice extreme pentru a accelera consumul de calorii.

Acest lucru declanșează repetarea comportamentelor autodistructive care nu sunt ușor de eradicat, ca în anorexie și bulimie.

Cealaltă fațetă a monedei problemelor legate de alimentație este utilizarea alimentelor ca formă de compensare pentru a umple o penurie care nu poate fi exprimată, ducând în plus la situații severe de obezitate sau obezitate. Semnele problemelor de consum ascund o stare de rău puternică, pe care subiectul cu greu o poate exprima. Deși semnele sunt legate, emoțiile și durerea subiacentă sunt întotdeauna legate de un disconfort psihologic și, din acest motiv, este necesar să se intervină prompt pentru a evita afectarea corporală.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here