Luați momente pentru tine

0

Evitați consumul de alcool, nicotină și diferite substanțe de abuz. În Italia, proporția locuitorilor care abuzează de substanțe și/sau alcool este printre cele mai mari din Europa. Pe termen mediu spre lung, folosirea acestor substanțe (inclusiv alcoolul) duce la o înrăutățire a bunăstării fizice și psihice a persoanei, indiferent de cauzele care au condus persoana la abuz. Ulterior, este important să încercăm să reduceți sau să încetați obiceiurile abuzive, astfel încât să vă protejați și să îmbunătățiți bunăstarea comună.

Luați momente pentru tine. Viața de zi cu zi ne conduce de obicei să fim mereu ocupați – www, între munca variată și angajamentele casnice. Din ce în ce mai des viețile noastre seamănă cu o îmbinare de angajamente, cu grup punctual chiar și de timp liber. În schimb, luarea de momente „goale”, în care să ne dedicăm acțiunilor care ni se potrivesc în acea secundă, pe lângă faptul că ne putem relaxa și relaxa, este necesar să avem grijă de un excelent grad de energie, să reducem emoțiile nefavorabile. și senzația de a fi copleșit de viața de zi cu zi.

Meditează/Petrece timp cu tine însuți

La fel de importante sunt momentele pe care le luăm pentru a medita sau, în mod normal, petrecem timp cu noi înșine și cu gândurile noastre. Chiar și una/două ore pe săptămână, prin care încercăm să ne concentrăm pe „aici și acum”, fie printr-o meditație reală, fie – de exemplu – prin acordarea atenției împrejurimilor care ne înconjoară pe parcursul unei plimbări în mediul rural, sunt necesare. momente care să ne ajute să avem grijă de griji sau anxietate, pe lângă să ne întărim dragostea.
Păstrați o bună sociabilitate. Ființa umană, spunea

  • Aristotel, este prin natură un animal social. Dovezile științifice din ultimele decenii au demonstrat veridicitatea acestei afirmații, demonstrând cât de bună este importantă sociabilitatea pentru bunăstarea fizică și psihică a speciei umane.
  • Când vorbim despre „sociabilitate bună”, nu ne referim la echipe mari de prieteni și cunoscuți la care să participe cu asiduitate, ci mai degrabă la semnificația de a obține legături sociale importante – chiar și cu doar 3-4 persoane – cu care să constatăm o profundă relație, în locul în care putem fi cine suntem cu adevărat și pe care ne putem sprijini pentru sprijin și lux la nevoie, în plus să petrecem momente frumoase de recreere.
  • Asumarea unui angajament de a construi și susține aceste relații sociale semnificative în timp este esențială pentru susținerea bunăstării fizice și psihologice la toate nivelurile vieții noastre.

Stimulează-ți mintea

Stimulează-ți mintea. Mintea noastră, la fel ca toate organele noastre, dorește ca exercițiile fixe să rămână eficiente și prietenoase cu mediul în timp. De aceea este oportun să încercăm să o stimulăm în toate fazele vieții noastre. Învățarea noțiunilor noi, efectuarea de exerciții continue (cum ar fi cuvinte încrucișate sau sudoku), participarea la evenimente culturale (lecții, teatru, concerte și așa mai departe.) sunt câteva metode de stimulare continuă a creierului nostru. Contactul cu tinerii este, de asemenea, un stimulent necesar pentru a rămâne mereu energici, așa cum o demonstrează experiențele constructive ale persoanelor în vârstă care au grijă de nepoți sau diferiți tineri, la care deficiența cognitivă pare să apară mai târziu și mai lent decât la prietenii care nu o fac. t astfel de experiențe.

Stimulează-ți minteaUrmați principiile morale și etice. Să ne simțim util și „în pace cu noi înșine” sunt experiențe utile pentru a ne menține bunăstarea psihologică. Prin urmare, indiferent de credințele noastre și de morala noastră specifică, a-i asculta pe fiecare pe alții și a ne dedica acelor activități care ne permit să ne simțim cu adevărat mulțumiți, folositori și eficienți pentru noi și pentru vecinătatea noastră, este un mijloc eficient de a ne ajuta să ne menținem bine mental. fiind. Așa că activitățile de voluntariat, asociațiile, devotamentul comunității non-seculare a lui 1 și așa mai departe sunt binevenite.

Ai grijă de sexualitatea ta

Ai grijă de sexualitatea ta. Unitatea sexuală este o unitate foarte puternică din punct de vedere evolutiv la toate speciile, inclusiv a noastră. Astfel, o viață sexuală plină de satisfacții este adesea legată de o bunăstare psihologică îmbunătățită. Abordarea problemelor care nu ne permit să trăim sexualitatea în mod pașnic este ulterior necesară nu numai pentru acest domeniu specific al vieții, ci și pentru bunăstarea psihologică finală a individului.

Conștientizarea de sine și a celorlalți. Adesea, în viața noastră de zi cu zi, considerăm fără nicio considerație că noțiunea noastră despre o anumită situație este identică cu cea a persoanelor opuse din jurul nostru.

Fiecare trăiește situații complet diferite în felul său, filtrăndu-le în principal pe baza expertizei anterioare, credințe, preconcepții, condiționări, dispoziție și așa mai departe. Păstrarea acestui concept în minte este crucială pentru a evita majoritatea neînțelegerilor care se întâmplă în viața de zi cu zi. Încercarea de a te pune „în locul celeilalte persoane” și de a înțelege punctul de vedere al acesteia ne poate ajuta să evităm conflictele sau condițiile iritante, precum și să fim mai conștienți de ce componente decid percepția noastră asupra situației. Această conștientizare sporită ne poate ajuta să ne îmbunătățim bunăstarea psihologică.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here