SALVAŢI COPIII
filiala Brasov

Salvati Copiii – filiala Brasov

Adress: Brasov, str. Carpatilor, nr. 89, et. 2
Tel. +40.(0)268.331.459, fax +40.(0)268.429.112
Cell. +40.(0).744.360.911
Cont: 25110080081694000001 (ROL), 2511008008169495 4000 (EUR),
Banca Romanească – sucursala Brasov
President: Valentin Bodea, tel. +40.723.381.860

 

Organizatia SALVATI COPIII este o asociatie constituita in 15 filiale (Bucureşti, Mangalia, Piteşti, Târgovişte, Craiova, Reşiţa, Petrila, Timişoara, Târgu Mureş, Braşov, Galaţi, Negreşti – Vaslui, Iaşi, Piatra Neamţ, Suceava) si Secretariatul General.
Sediul social al organizaţiei naţionale se află în Bucuresti, sector 1, Intrarea Ştefan Furtună, nr.3, unde functioneaza si secretariatul general.
SALVAŢI COPIII acţionează pentru respectarea drepturilor copilului, organizează campanii de sensibilizare a opinie publice şi sprijină copii aflaţi în dificultate. SALVAŢI COPIII acţionează pentru modificarea politicilor şi a legislaţiei în beneficiul tuturor copiilor.
SALVAŢI COPIII cooperează cu tinerii şi cu copiii în vederea unei îmbunătăţiri durabile a vieţii lor.
În toate acţiunile pe care le întreprinde, SALVAŢI COPIII situează pe primul plan interesul superior al copilului.
Organizaţia promovează întărirea familiei, aceasta având rolul determinant în asigurarea unei vieţi normale a copilului.
La nivel local, filiala Brasov desfasoara o serie de programe dintre care pe cele mai importante le prezentam mai jos

 

 

Prevenirea abandonului si reintegrarea sociala

Lunar, un numar de cca 10 familii cu risc de abandon al copiilor sunt consiliate, alte 5 fiind sustinute inclusive financiar. Se urmareste prevenirea institutionalizarii copiilor iar pentru cei care sunt deja in institutii se incerca reintegrarea lor in familia naturala ori in familia largita.

 

Informatica pentru scolile din mediul rural

In colaborare cu Primaria Sanpetru a fost amenajat un laborator de informatica in cadrul Scolii Generale din comuna. Astfel, copii pot studia tainele informaticii in propia scoala, contribuind la cresterea nivelului educational.
 

 

Laboratorul de informatica,

Scoala Generala Sanpetru

 Centrul Social Sanpetru in faza de renovare (febr. 2004)

Centrul pentru Copiii cu Risc de Excludere Sociala - Sanpetru

In cadrul Scolii din comuna Sanpetru a fost organizat un Centru destinat copiilor cu risc de excludere sociala, mebrii ai comunitatii de rromi din comuna si nu numai. Zilnic, acestia sunt ajutati la activitatile scolare si extrascolare de profesori si consilieri. De asemenea, familiile acestora sunt consiliate de catre specialistii implicati in program. Centrul beneficiaza de spatiu propriu ce se amenajeaza in cadrul scolii.Educatie pentru sanatate

In acest an, filiala Brasov a Organizatiei Salvati Copiii va desfasura un program de educatie pentru sanatate destinat tinerei generatii. In cadrul programului se preconizeaza implicarea unui numar mare de studenti care sa fie regatiti pentru a sustine lectii in scolile brasovene cu privire la educatia pentru sanatate.Sunt vizate in principal prevenirea consumului de droguri, a bolilor cu transmitere sexuala s.a.m.d.

 

Bambini Senza Famiglia / Copii fara familie

Programul se inscrie in cadrul colaborarii existente intre Asociatia Nationala pentru Asistenta Publica (A.N.P.AS) Italia, Associazione Medina – Italia si Organizatia Salvati Copiii – filiala Brasov.
Programul are doua componente, una destinata interventiei directe in institutiile de ocrotire din judetul Brasov prin ajutor material,
iar alta destinata coagularii O.N.G.-urilor cu activitate in domeniul protectiei copilului si punerii bazelor unei retele a acestora care sa contribuie la o mai buna desfasurare a activitatii fiecaruia.
Prezentul site este primul rezultat palpabil al programului si se vrea a fi un mijloc de prezentare a fiecarui ONG, dar si un mijloc de comunicare intre acestea

 
   

Parteneri si sustinatori permanenti:
 

SC SELGROS SA
 

 
ASSOCIAZIONE MEDINA – Italia
A.N.P.AS Solidarieta Internazionale