Community Aid Network - Reteaua de Sprijin Comunitar Brasov
Cine suntem noi Membri Resurse ONGPrima pagina
Proiecte

Monitorizare presă
Buletin informativ
Anunturi
Sponsori
Cartea de oaspeti
Contact
Intra in Retea!
ultimul comentariu:

This looks like a really useful website for Romanian charities. Keep up the good work!

© Community Aid Network
Brasov - Romania
Reteaua de Sprijin Comunitar

Proiecte

Proiecte Fundatia Agapedia
1. Serviciul de tip familial

Serviciul de tip familial are rolul de a asigura, la domiciliul unei persoane fizice sau familii, creşterea şi īngrijirea copilului, separat temporar sau definitiv, de părinţii săi, cu accent pe grupa de vārsta 0-2 ani.

Asigurarea creşterii, īngrijirii şi educării copilului la domiciliul unei persoane sau familii funcţionează din anul 2000, serviciul avānd continuitate pentru īncă 5 ani, cu posibilităţi de prelungire, īn funcţie de eficienţă şi rezultate.

Beneficiarii serviciilor de tip familial sunt:
- copiii pentru care urmează a fi instituită tutela, īn condiţiile legii;
- copiii faţă de care a fost stabilită, īn condiţiile legii, īncredinţarea īn vederea adopţiei;
- copiii separaţi, temporar sau definitiv, de părinţii lor, ca urmare a stabilirii, īn condiţiile legii, a măsurii plasamentului;
- copiii pentru care a fost dispus, īn condiţiile legii, plasamentul īn regim de urgenţă;
- asistentul maternal profesionist;
- familia lărgită a copilului;
- familia substituitivă.
1.1. Grup suport pentru asistenţii maternali

Iniţiativa de a organiza un grup suport, cu caracter lunar, este percepută ca o dovadă de deschidere din partea fundaţiei, care oferă astfel īn mod explicit suport şi crează un sentiment de confort şi siguranţă asistenţilor maternali. Dezvoltarea unei atmosfere de echipă, bazată pe īncredere īntre asistenţii maternali şi personalul fundaţiei are efecte benefice, īn sensul creşterii funcţionalităţii asistenţilor maternali, şi implicit a īngrijirii acordate copiilor aflaţi īn plasament.

2. Serviciul de adopţie internă

Serviciul de adopţie are drept ca scop oferirea copiilor liberi pentru adopţie o soluţie definitivă īn interesul superior, anume, posibilitatea de a fi crescuţi şi educaţi īntr-o familie.

Serviciul de adopţie este furnizat de o echipă interdisciplinară, care cuprinde: asistent social, psiholog, medic, asistent medical, consilier juridic, asistent maternal. Īn funcţie de dezvoltarea serviciului Agapedia va angaja şi alt personal de specialitate sau va colabora cu specialişti de la alte instituţii publice sau private.

Beneficiari:
- copilul al cărui plan individualizat de protecţie are ca finalitate adopţia internă; - familia potenţial adoptatoare; - părinţii biologici; - comunitatea.

3. Centrul de asistenţă socială şi medicală pentru persoane vulnerabile SocioMed

Centrul SocioMed este o iniţiativă a Fundaţiei AGAPEDIA Romānia care vizează atāt īmbunătăţirea calităţii şi accesibilităţii asistentei medicale şi sociale pentru cele mai vulnerabile categorii de persoane din Judeţul Braşov, cāt şi valorificarea expertizei locale īn domeniu.

Centrul SocioMed oferă la nivel local acces la aceste servicii de asistenţă socială şi medicală care răspund direct nevoilor de educare, informare şi consiliere a persoanelor vulnerabile astfel īncat situaţia socio-medicală a acestora să se īmbunătăţească (prin activitatea cabinetului social). In plus, asistenţa socială este completată prin activităţi de asistenţă care conduc direct la creşterea gradului de utilizare a metodelor contraceptive moderne (prin cabinetul de planificare familială), īmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor proveniţi din familii defavorizate (prin cabinetul de pediatrie), prevenirea, depistarea şi tratarea infecţiilor cu transmitere sexuală şi creşterea accesului la servicii medicale pentru femei vulnerabile (prin cabinetul de ginecologie).

Scopul serviciului SocioMed
Īmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale şi medicale pentru categoriile dezavantajate social sau aflate īn situaţii de vulnerabilitate socială şi medicală şi identificarea celor mai bune soluţii pentru īmbunătăţirea statutului medical al persoanelor aflate īn situaţii de risc, prin colaborare cu autorităţile locale.

Obiective

1. Dezvoltarea de servicii sociale şi medicale directe pentru persoanele vulnerabile.
2. Identificarea, monitorizarea şi ameliorarea determinanţilor sociali ai sănătăţii īn comunitate şi asigurarea asistenţei preventive directe pentru grupurile dezavantajate.
3. Organizarea de seminarii, cursuri de instruire, schimburi de experienţă īntre specialiştii din diferite instituţii publice şi private, implicaţi īn domeniul social şi medical.

Administrator CAN

semneaza in cartea noastra de oaspeti:
nume:

email:

text:


Log in!
user:

parola: