Community Aid Network - Reteaua de Sprijin Comunitar Brasov
Cine suntem noi Reteaua Resurse ONGPrima pagina
Proiecte

Monitorizare presă
Buletin informativ
Anunturi
Sponsori
Cartea de oaspeti
Contact
Intra in Retea!

© Community Aid Network
Brasov - Romania
Reteaua de Sprijin Comunitar

Proiecte

Daruri pentru libertate
Incepand din acest an, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei - Filiala Brasov "Virgil Onitiu", implementeaza proiectul "Daruri pentru libertate", finantat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos si cofinantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret, prin Directia Judeteana pentru Tineret Brasov. Proiectul este realizat in parteneriat cu: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Brasov, Asociatia pentru Sprijinirea Reintegrarii Detinutilor din Penitenciarul cu Codlea (ASRDPC), Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Codlea si Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Brasov.

Scopul proiectului „Daruri pentru libertate” este de a educa şi informa tinerii din Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Codlea în vederea facilitării procesului de reabilitare şi integrare în comunitate.

In acest context, proiectul intentioneaza sa pregateasca tinerii detinuti pentru viata in afara penitenciarului. Echipa proiectului va dezvolta o serie de activitati educative centrate pe managementul stresului, rezolvarea conflictelor, deprinderi de viata independenta, munca, drepturi si obligatii.

"Daruri pentru libertate" este un proiect pilot pentru reabilitarea si reintegrarea sociala a detinutilor tineri, toate activitatile vor fi adaptate la metoda educativa cercetaseasca, iar la finalul proiectului va fi publicat un manual cu activitatile derulate, pentru diseminarea informatiilor si pentru a promova un exemplu de buna practica in acest domeniu. In acelasi timp, echipa proiectului va realiza o baza de date cu informatii specifice pentru tinerii care parasesc penitenciarul, cu privire la drepturile si obligatiile cetatenesti, o lista cu serviciile oferite de ONG-uri si institutii publice etc. In acest sens, se doreste crearea unei retele de suport pentru acesti tineri, formata din ONG-uri si institutii publice cu atributii si competente in ceea ce priveste reintegrarea sociala a detinutilor in timpul si dupa perioada de detentie.

Proiectul reprezinta o platforma pentru o initiativa mai mare la nivel national si pentru colaborarea cu persoanele cheie in masura sa ofere tinerilor detinuti "daruri pentru libertate".

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei Brasov

semneaza in cartea noastra de oaspeti:
nume:

email:

text:


Log in!
user:

parola: