O imagine de sine constructivă

0

O imagine de sine constructivă. Bunăstarea mentală este puternic asociată cu sentimentele personale despre sine. Bunăstarea psihologică generală îndeplinește un loc de muncă în stima de sine și, de obicei, o modalitate de încredere este adesea un bun indicator al unei stări psihologice sănătoase. O persoană a cărei sănătate mintală este în plină expansiune este predispusă să se concentreze asupra acestor calități și, în general, își va manifesta ambiția de a menține o viață sănătoasă și fericită.

Relații mai sănătoase – BLOG. Dacă bunăstarea ta psihologică este dulce, s-ar putea să fii mai capabil să oferi familiei și prietenilor timp de calitate, dragoste și ajutor. Când nu ești într-o mizerie emoțională, ar putea fi mai simplu să te prezinți și să susții oamenii la care ții.

Productivitate mai bună

A face față disperării sau altor tulburări de bunăstare mentală vă poate impresiona intervalele de productivitate. Când te simți puternic mental, de obicei, ai tendința de a te simți capabil să lucrezi mai eficient și să oferi o muncă de înaltă calitate.

O calitate superioară a vieții. Când bunăstarea psihologică prosperă, calitatea ta înaltă a vieții se poate îmbunătăți. Acest lucru poate face loc, de exemplu, noilor hobby-uri, dorinței de a face noi cunoștințe sau de a călători în noi orașe.

Ce să fac. Cum să ai grijă de bunăstarea și bunăstarea psihică. Cu sănătatea mintală atât de esențială pentru bunăstarea generală, este esențial să o facem față. Pentru a menține bunăstarea psihologică, pot fi necesare câteva introduceri și ajustări la practicile modului de viață, similar cu:

  • Angajați-vă în trenul comun
  • Prioritizează odihna și somnul zi de zi
  • Încearcă meditația
  • Învață experiență de adaptare pentru provocările din toate timpurile
  • Păstrați legătura cu cei dragi
  • Păstrați o perspectivă optimistă asupra vieții

Un alt mod confirmat de a îmbunătăți și menține bunăstarea mentală este prin conducerea unui expert. Psihoterapia poate educa, de exemplu, metode mai sănătoase de a lucra împreună cu ceilalți și mecanisme de adaptare pe care să le încerce în ocazii grele. De asemenea, terapia te poate ajuta să ai grijă de unele dintre propriile tale comportamente negative și să-ți ofere instrumentele pentru a face unele schimbări constructive în viața ta.

Mod de viață sănătos, aliat în cadrul luptei în opoziție cu depresia

Un stil de viață sănătos și o activitate fizică fixă pot ajuta la lupta împotriva melancoliei și pot opri persoana afectată de la recidiva. În ultimii ani, unele analize au confirmat că modul de viață este o componentă care are o impresie puternică asupra bunăstării psihologice și fizice. Pentru a confirma acest lucru, Societatea Italiană de Psihiatrie a elaborat câteva sugestii utile pentru pacienții afectați de melancolie, sugerând obiceiuri sănătoase și adecvate de aplicat în viața de zi cu zi pentru a favoriza evoluția patologiei.

Mod de viață sănătos, aliat în cadrul luptei în opoziție cu depresiaUn plan alimentar sănătos și echilibrat, prin care se prevede o dietă variată, este fără îndoială unul dintre elementele cheie care pot influența pericolul melancoliei; pentru a favoriza imbunatatirea deplina a organismului si pentru a face publicitate si a pastra o stare echilibrata de sanatate psihica, recomandarea poate fi si urmarea a minim 40/60 de minute de exercitiu sportiv de trei ori pe saptamana. Antrenamentul fizic și sportul sunt un pilon fundamental pentru bunăstarea zilnică și ar putea influența puternic temperamentul persoanei afectate depresive.

Un alt factor asupra căruia trebuie să vă concentrați este odihna: studiile științifice au arătat în plus o relație profundă între disperare, lipsa somnului și activarea fenomenelor inflamatorii, care stau la baza aspectului diferitelor patologii împreună cu diabetul, hipertensiunea și depresia în sine.

Recomandare expertă cu privire la modul de a rămâne în mod corespunzător

Ziua Mondială a Sănătății Mintale este sărbătorită pe 10 octombrie. Iată câteva trucuri pentru a-ți domestici bunăstarea corporală și psihologică. Începând cu 2019, subiectul bunăstării mintale a intrat în centrul atenției. Evenimentele globale legate de pandemie, criza financiară și tensiunile la nivel mondial ne-au pus la încercare toleranța la stres în anii actuali. Incertitudinea și îngrijorarea au dominat începutul anilor 20 și în cadrul dezbaterii publice și politice tema bunăstării psihologice a obținut o atenție și o relevanță din ce în ce mai mari, așa cum a demonstrat și plata bonusului psihologic în 2022.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, ne-am gândit să împărtășim acești 12 pași pentru a domestici bunăstarea psihologică chiar și în condiții sociale și istorice dificile.

Faceți exerciții des. Ființa umană este o specie care a evoluat pentru a rezista la exerciții fizice destul de intense zi de zi. Viața modernă, totuși, a determinat o parte vitală a populației să aibă obiceiuri foarte sedentare. Să presupunem, de exemplu, majoritatea locurilor de muncă din ziua de azi, care ne determină să petrecem un număr de ore stând sau în câteva poziții diferite. Din acest motiv, este important, atât pentru bunăstarea corporală, cât și pentru cea psihică, să se desfășoare exerciții fizice comune.

  • De exemplu, o plimbare rapidă de 20-30 de minute de 4-5 ori pe săptămână este suficientă pentru a avea rezultate benefice asupra sănătății, pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru a reduce semnele de anxietate.
  • Urmați un regim alimentar sănătos și echilibrat. Dietele prea bogate în zaharuri, grăsimi și sodiu, la fel de bine ca și dietele care sunt excesiv de limitate în felul de mese, pot afecta negativ sănătatea fizică, dar în plus și bunăstarea psihologică. O dietă standardizată, bogată în fructe și legume de sezon, poate ca înlocuitor să promoveze fiecare bunăstare psihologică și corporală.
  • Un bun exemplu de dietă normovariană este binecunoscutul regim alimentar mediteranean, care este un manechin bun de observat de obicei.

Semnificația somnului corect. Somnul este o parte importantă pentru fizicul nostru, prin care au loc numeroase procese biologice care sunt de bază pentru bunăstarea noastră, fiecare corporală și psihologică. De aceea este esențial să aveți grijă de ritmul somn-veghe, menținând o igienă adecvată a somnului. În special, veți dori să respectați o rutină sănătoasă în obiceiurile dvs. de somn, încercând să mențineți ore regulate de somn și de trezire.

De asemenea, este esențial să nu se depășească utilizarea stimulentelor în cursul zilei, corespunzătoare cafelei, ceaiului și băuturilor energizante, în plus să nu depășească consumul de alcool. De asemenea, este util să nu folosiți gadgeturi electronice în orele înainte de somn și exerciții fizice intense după ora 20:00. În plus, camera în care dormim ar trebui să fie la o temperatură rece și fără componente deranjante, cum ar fi televizoare, lumini, zgomote sau diferite. În fine, este util să mergem la saltea abia după ce suntem pe cale să adormim și nu înainte de a desfășura alte activități, corespunzătoare citirii, vizionarii de filme sau altele.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here