Asociația Umanitară "Un Nou Început"

Logo UNI 1 stiriTelefon: 0747 953 996
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.romaniankids.org
www.facebook.com/romania.adopt

 

 

Misiunea noastră este de a întreprinde demersurile necesare pentru ca fiecare copil din evidența sistemului de protecție socială să aibă șansa de a fi crescut într-o familie, iar familiile adoptive să fie instruite în vederea dezvoltării abilităților parentale. Asociația Umanitară Un Nou Început este autorizată începând cu 7 Decembrie 2017 de către Autoritatea Națională Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție să desfășoare activități și să ofere servicii în domeniul adopției, conform H.G. nr.233/2012.

Începând cu primăvara anului 2018, în cadrul acestui ONG, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, s-a format un grup de suport pentru familii adoptive și de plasament. Se dorește formarea mai multor grupuri de suport, detalii la - Juliana 0747.953.996, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  , asistentul social din acest ONG. În timp ce părinții discută, copiii sunt angrenați în activități ludice și terapeutice cu voluntarii ONG-ului.

UNI site 00

 Obiective:

 • Identificare și recrutare de familii pentru plasament
 • Organizarea de grupuri de suport pentru familii de plasament și adoptive
 • Organizarea de tabere de instruire pentru familii
 • Sprijinirea familiilor în dezvoltarea abilităților parentale

Grup țintă: familii de plasament, familii adoptive

 

Servicii:

CONSULTANŢA PRE-ADOPŢIE / PLASAMENT

Noi ajutăm cuplurile interesate să aleagă între adopție, plasament familial sau asistența maternala. Apoi îi ghidăm în procesul legal care este cel mai bun pentru ei. Și ne asigurăm că aceste cupluri sunt pregătite pentru sprijinul parental special de care au nevoie acești copii.

CONSILIERE POST-ADOPȚIE/PLASAMENT

Credem că părinții sunt cele mai importante persoane pentru un copil. Și că părinții sunt primii consilieri ai unui copil. Așadar, noi îi pregătim pe părinți să își consilieze copiii și să-i conducă spre vindecare. Copiii abandonați au nevoi foarte specifice. Dispunem de studii speciale în acest domeniu și dorim să le transmitem mai departe părinților.

CONSTRUIREA COMUNITĂȚII

Familiile adoptive nu trebuie să fie singure. Noi ajutăm familiile cuplurilor și prietenii să le ofere suportul lor. Organizăm tabere, grupuri de suport și comunități online pentru a aduce împreună familiile cu copii în plasament sau adoptat. Aceste familii au o legătură unică și se oferă să se sprijinească una pe celalaltă.

Echipa:

 • David Lee - președinte
 • Julianna Citirigă - asistent social

Asociația Umanitară "Un nou început" a desfășurat diverse proiecte printre care:

 • un festival de creație pentru copii în colaborare cu Asociația Engage Brașov
 • servicii de meditații pentru copiii în risc de abandon școlar din comunitatea Gârcini, Săcele
 • traininguri introductive în îngrijirea competentă a copiilor care au suferit de traumă, atât pentru persoane private cât și pentru angajați ai DGASPC București, în colaborare cu Asociația Tzuby's Kids
 • tabere pentru familii care au copii adoptați, în plasament sau interesați de adopție/plasament în colaborare cu Fundația Ancora Speranței și Asociația Tzuby's Kids
 • acțiuni de voluntariat la spitalul de pediatrie din Brașov alături de Fundația Firm Foundations Brașov

Asociația Umanitară Un Nou Început face parte din Alianța România Fără Orfani, care organizează tabere pentru familii care au copii adoptați, în plasament sau interesați de adopție/plasament. Vara aceasta se pregătește prima tabără de o săptămână pentru familii adoptive și de plasament din toată țara - REFRESH 2018, detalii aici. 

VREI SĂ TE IMPLICI?

 1. Devino voluntar! Avem nevoie de voluntari pentru activitățile cu copiii. Pentru detalii, trimiteți un e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 2. Donează pentru o familie care nu are posibilități financiare, dar care dorește să beneficieze deaceastă tabără. Orice sumă este binevenită în contul Asociației Umanitară Un Nou Început, CUI: 26236863, cont IBAN deschis la BCR Unirea, RO 67 RNCB 0082 1134 2541 0001 cu specificația „donatie reFresh 2018”.

Persoană de contact: Juliana - nr. tel.: 0747.953.996 (WhatsApp), e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  

Free Joomla! template by L.THEME