Organizația Trekking for Kids-SUA, pentru prima dată în România

PECA-stiriÎn luna iulie Fundația PECA (pentru Copii Abandonați), din Ghimbav, a avut deosebita plăcere de a fi gazda unui grup de americani , de la Organizația Trekking for Kids-SUA.

Organizația americană ne-a contactat în aprilie, cu intenția de a sprijini financiar un ONG din Brașov. După o analiză minuțioasă, ei au decis să sprijine cu aprox. 20 000 USD fundația noastră. Cu ajutorul acestei sume, la începutul lunii iulie am reușit să punem panouri solare pentru Casa Livezii, iar în luna septembrie urmează să reparăm acoperișul Casei Salix.

Cei 13 voluntari ai organizației americane au venit în România, pentru se implica în lucrul cu copiii dezavantajați, care cresc la casele fundației noastre, dar și pentru a cunoaște frumusețile naturale ale împrejurimilor Brașovului. Împreună cu un ghid, timp de patru zile, ei au drumetit prin munți, au vizitat muzee și la întoarcere, au petrecut trei zile frumoase cu copiii de la Casa Prichindel și Casa Livezii. Aceste trei zile au fost încărcate: am făcut ție-dye, am muncit la renovări, am organizat o petrecere cu grătar și marshmallows, am jucat baschet și fotbal, toți copiii au primit cadouri, am făcut o drumeție la Dâmbul Morii și am mers la restaurant.

La Sapte scariPentru noi, dar mai ales pentru copii a fost o experiență minunată, plină de bucurie. Mulțumim cu recunoștință prietenilor noștri de la Trekking for Kids-SUA, pentru generoasa donație și pentru frumoasele zile petrecute împreună !

Fundația pentru Copii Abandonați, este o organizație de caritate, înființată la Brașov în 1994, activitatea principală constând în îngrijirea, creșterea și educarea a 24 de copii , adolescenți și tineri, lipsiți temporar sau permanent de ocrotirea familiilor naturale.

Free Joomla! template by L.THEME