CAN Brasov

Articole

Spectacol caritabil "Zâmbet de copil" la Brașov, ediția a IV-a


Twitter

CVINTETUL ANATOLY, MAESTRU NICOLAE VOICULEȚ (nai) și OVIDIU SCRIDON (interpret - chitară și voce) vor susține un concert emoționant în Brașov pe data de 15 Feb. 2016- Ziua Internaționala a Copilului cu Cancer.

Amuradia - 15febr2016rsÎncă din 2003, Confederația Internaționala a Organizatiilor Parinților cu Copii Bolnavi de Cancer, a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internaționala a Copilului cu Cancer. Astfel multe asociații, precum și Asociația AMURADIA, organizează în fiecare an evenimente cu aceast prilej pentru a sprijini copiii bolnavi precum și familiile lor.

Anul acesta, la inițiativa profesorilor Mirona Pavel și Marius Modiga, de la Liceul "Andrei Mureșanu" și Seminarul Ortodox Dumitru Stăniloae, și a doamnei Ramona Timofte-președinte al asociației AMURADIA, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, s-au hotărât să marcheze aceasta zi printr-un spectacol caritabil, dedicat unui înger de copil pe nume David.

"David nu are cancer; suferă de encefalopatie hipoxic ischemică- paralizie cerebrală – tetrapareză spastică, și totuși ne-am decis să facem evenimentul pentru el de Ziua Internațională a Copiilor Bolnavi de Cancer. Ne-am hotărât să facem evenimentul în această zi, din dorința de a empatiza cu toți copiii bolnavi, copii despre care prea puțini vorbesc, copii care încă nu au șansa la o zi internațională pentru a putea fi ajutați. Ne-am dorit să facem evenimentul în această zi, pentru că în Romînia se nasc zilnic mii de copii cu probleme, care mai de care...copii ai căror parinți sunt condamnați, la o existență plină de suferintă, sacrificii, dar și speranță, nădejde, precum sunt si parinții acestui mic ingeraș – David!" ( Mirona Pavel)

Astfel Evenimentul denumit "Zâmbet de Copil" (continuând ștacheta evenimentelor organizate de asociația AMURADIA) se află la a IV-a ediție și va avea loc în data de 15 februarie 2016 (luni) la Centrul Cultural Reduta, de la ora 18:00, având ca scop conștientizarea populației de creșterea numărului de cazuri a copiilor bolnavi de cancer și nu numai, dar și faptul că, descoperit din timp, tratat la timp,orice boala la copii are șanse mari de vindecare.

Invitații speciali sunt Cvintetul Anatoly, Maestru Nicolae Voiculeț (nai) și Ovidiu Scridon (interpret - chitară și voce). Spectacolul va fi completat de o expoziție cu lucrări plastice ai elevilor de la Liceul Andrei Mureșanu & Seminarul Ortodox Dumitru Stăniloae.

Fondurile stânse în cadrul evenimentului vor fi direcționate către David, băiețelul din povestea noastra, care luptă pentru o viață normală. Există pentru el o şansă de recuperare la Clinica Internaţională de Recuperare din Ucraina, pentru care ar avea însă nevoie de 35.000 euro, o sumă exorbitantă ce depășeste cu mult posibilitățile familiei lui David. Vă invităm astfel să luați parte la acest eveniment, și împreună să contribuim la câștigarea luptei cu această boală!

Persoane de contact: Ramona Timofte – 0725 595501, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pentru informații și rezervări invitații vă puteți adresa la Centrul Cultural Reduta (casierie).

Ești aici: Acasă