Sănătate mintală: de ce este importantă și ce trebuie făcut pentru a evita neglijarea ei

0

Bunastarea mentala Psihologie Sănătate mintală: de ce este necesar și ce să faci pentru a nu o neglija. De ce este importantă sănătatea mintală? Factori de risc pentru sănătatea psihologică precară. Semne la care trebuie să fii atent Beneficiile bunăstării psihologice. Ce să fac – canbv.ro. De ce este importantă sănătatea mintală?

Sănătatea mintală este o parte integrantă a bunăstării și a bunăstării, ne dăm seama cum ne așteptăm, ne simțim și acționăm cu adevărat din punct de vedere psihologic, emoțional și social. Este o fațetă de obicei trecută cu vederea, totuși ar putea avea de fapt un impact profund asupra tuturor domeniilor vieții noastre: sănătatea mintală influențează modul în care gestionăm stresul, ne realizăm talentele, relaționăm cu ceilalți și luăm decizii, precum și este de bază. pentru creșterea personală.

Având în vedere poziția pe care o îndeplinește sănătatea psihologică, poate fi foarte importantă apărarea și îmbunătățirea bunăstării psihologice prin utilizarea măsurilor aplicabile. De asemenea, pentru că circumstanțe complet diferite pot avea un efect asupra bunăstării tale psihologice, vom pune în evidență factorii de pericol și semnele care pot indica suferința, nu pentru a sublinia toate avantajele de a o avea la maximum. Tine minte! Bunăstarea mintală ne sprijină abilitățile individuale și colective de a face selecții, de a construi relații și de a modela lumea în care trăim.

Factori de risc pentru o bunăstare psihică precară

Bunăstarea mentală este descrisă ca o stare de bine prin care o persoană este în măsură să facă față stresului normal al vieții. Acest statut vă permite să lucrați productiv și vă permite să contribuiți în mod semnificativ la cartierul dvs. Cu toate acestea, există o serie de circumstanțe care pot avea un efect asupra capacității dumneavoastră de a gestiona ajustări sigure sau „neprevăzute”. De exemplu, s-ar putea să vă confruntați cu o situație dificilă, similară cu încercarea de a gestiona o boală continuă, de îngrijire a unei rude bolnave sau de a face față unor probleme monetare. Starea de lucruri s-ar putea uza și copleși capacitatea cuiva de a gestiona, ducând la o bunăstare mentală mai proastă.

Ce afectează negativ sănătatea mintală?

Factorii enumerați mai jos pot avea un efect asupra bunăstării mintale și ar putea îmbunătăți riscul de a dezvolta probleme psihologice:

  • Mediul: O contribuție solidă la bunăstarea mentală este oferită de mediul obișnuit în care este descoperit un individ. Circumstanțele de mediu nefavorabile ar putea cauza rezultate negative asupra bunăstării psihologice. De exemplu, circumstanțele climatice pot influența o creștere a cazurilor de sinucidere; de asemenea, experiența directă a dezastrelor pure poate crește posibilitățile de a crea PTSD. În unele cazuri, poluarea aerului poate avea un efect opus asupra simptomelor melancolice. În schimb, trăirea într-un cadru social optimist poate oferi protecție în opoziție cu problemele psihologice.
  • Biologie: construcția biologică a cuiva (gene, neurotransmițători etc.) poate influența starea de bine mentală. De exemplu, s-a descoperit că o serie de tulburări de bunăstare mintală au loc în rândul membrilor unei familii identice. Acestea întruchipează situații precum autismul, disfuncția hiperactivității cu deficit de atenție, disfuncția bipolară, depresia și schizofrenia.
  • Stilul de viață: Comportamentele și obiceiurile pot afecta bunăstarea psihologică. Fumatul, dieta nereglementată, consumul de alcool, consumul de substanțe și comportamentul sexual riscant pot provoca vătămări psihologice și predispun la probleme corespunzătoare disperării.

Traumă sau abuz în copilărie: atunci când un copil mic se confruntă cu agresiuni corporale, agresiuni sexuale, abuz emoțional sau neglijență, în timp ce se ridică, ar putea duce la o suferință psihologică și emoțională severă. Abuzul crește riscul de a dezvolta probleme psihologice corespunzătoare depresiei, anxietății, PTSD sau problemelor de personalitate. Semne la care trebuie să fii atent.

Probleme de sănătate mintală: care sunt semnele?

Când sănătatea psihologică este compromisă, nu este tot timpul evident pentru persoana sau pentru cei din jur. Cu toate acestea, există câteva semne de avertizare la care trebuie să fii atent, care ar putea însemna ajustări negative ale bunăstării tale. Acestea întruchipează:

  • Probleme de sănătate mintală: care sunt semnele?Schimbarea obiceiurilor alimentare, atât în plus, cât și în deficiență
  • Reducere vizibilă a nivelurilor de putere
  • Fii foarte solitar și ferește-te de ceilalți
  • Având un sentiment persistent de deznădejde
  • Consumul de alcool, tutun sau diferite substanțe mai mari decât cele tradiționale
  • Întâmpinați confuzie inexplicabilă, furie, vinovăție sau frică
  • Manifestând schimbări severe de temperament
  • Intră în conflict cu familia și prietenii
  • Gândiți-vă să vă faceți rău sau să vă faceți rău altora
  • Neavând capacitatea de a efectua acțiuni zilnice cu ușurință

Beneficiile unei sănătăți mintale fine. Atunci când bunăstarea psihologică este afectată, este posibil să declanșeze comportamente nefavorabile care nu pot afecta numai sănătatea privată, dar pot chiar compromite relațiile cu ceilalți. Mai jos sunt principalele avantaje ale bunăstării mintale fine.  O capacitate crescută de a face față factorilor de stres ai vieții.  Când stările psihologice și emoționale sunt la cel mai înalt nivel, provocările vieții pot fi mai ușor de învins. Acolo unde alcoolul sau drogurile, izolarea, crizele de furie sau luptele ar fi putut fi adoptate pentru a gestiona disputele relaționale, problemele monetare, provocările profesionale și diferite puncte de viață, o mentalitate stabilă poate încuraja mecanisme de adaptare mai sănătoase.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here