<="<" />

CAN Brasov

Târgul de Crăciun al Întreprinderilor Sociale


Târgul de Crăciun al Întreprinderilor Sociale

 

În misiunea sa asumată de susţinere a antreprenoriatului social în Romania, RoPot a invitat până acum nenumarate antreprize sociale la evenimentele sale şi una dintre problemele comune identificate a fost comunicarea deficitară către potenţiali consumatori ai produselor şi serviciilor atelierelor lor.

În acest context şi  din dorinţa de a crea punţi de legătura între cerere şi ofertă, 6 întreprinderi sociale au acceptat invitaţia roPot de a-şi prezenta oferta de produse şi servicii într-un targ virtual de Crăciun susţinut pe website-ul www.ropot.ro. Printre produsele prezentate de organizaţiile participante se numără felicitări, decoraţiuni de Sărbători, cadouri lucrate manual dar şi servicii de baby-sitting pentru o perioadă aglomerată din an.

Regăsiţi mai jos o scurtă descriere a fiecărei organizaţii participante:

 

 

Atelierul Inimă de Copil

Atelierul Inimă de Copil este spațiul de creație în care tineri beneficiari și voluntari ai organizației Inimă de Copil însuflețesc obiecte, îsi construiesc încrederea în sine și se simt utili pentru cei din jurul lor prin obiectele unice, pictate sau lucrate manual pe care le creeaza.

Înfinţată în decembrie 1996, Fundaţia Inimă de Copil ajută şi dă speranţă copiilor din județul Galați, tinerilor în dificultate, familiilor lor,  prin creşterea calităţii vieţii lor şi promovând integrarea lor în societate.  Atelierul este unul dintre proiectele dragi nouă prin care ne îndeplinim  misiunea

În atelierul nostru am realizat pentru acest Crăciun obiecte de decorațiuni interioare – vaze cu personalitate, suporturi de lumânări, veioze pictate și decorate manual  dar și felicitări, globulețe și borcănele îmbracate în haine de Crăciun, accesorii pentru damă. Și toate sunt obiecte în serii mici sau unicate care pot fi cadourile tale pentru cei dragi și care abia așteaptă să-i bucure pe cei ce le vor avea.

Oferta completă Atelierul Inimă de Copil

Atelierul de Creaţie ACSIS

Misiunea Asociaţiei pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială – ACSIS este menţinerea copiilor în familii prin oferirea de servicii psiho-sociale părinţilor aflaţi în dificultate. Prin Atelierul de Creaţie asigurăm un cadru de munca, învăţare, socializare adaptat nevoilor mamelor singure şi copiilor acestora aflaţi în dificultate socio-economică.

Producţia principală a atelierului este reprezentată de jucării-marionetă, confecţionate din material textil, reprezentând diferite forme (iepuraşi, câini, urşi, etc.), sunt destinate copiilor cu vârsta de peste 3 ani, contribuind la dezvoltarea imaginaţiei copilului, a comunicării şi creativităţii acestuia.

Oferta completă Atelierul de Creaţie ACSIS

 

Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie non guvernamentală care are ca misiune inserţia socio-profesională a persoanelor în dificultate prin colectarea, reciclarea şi recondiţionarea echipamentelor IT&C uzate şi a mash-urilor publicitare.

Trusa este confecţionată din mash-uri publicitare şi poate fi folosită în mai multe scopuri: trusă pentru cosmetice, trusă pentru voiaj, trusă – penar, etc.

Oferta completă Ateliere Fără Frontiere

Atelierul de Pânză

Atelierul de pânză este un puzzle de valori care se îmbină. Piesele lui: valorile economică, socială și de mediu se potrivesc pentru a da ceva unitar. Producem obiecte din bumbac și iută, țesătură netratată, nevopsită și neînălbită, pentru a fi cât mai prietenoase cu mediul și obținem: sacoșe de pânză, șorțuri de bucătărie, ghiozdane, brățări, semne de carte, veste, ce pot fi personalizate.

Realizarea acestor produse le revine unor persoane cu o poveste, în care încercăm să jucăm un rol de susținere. Cei care realizează produsele sunt persoane aflate în dificultate sau cu dizabilități fizice, care astfel beneficiază de un nou start: integrarea lor în cadrul atelierului este o încercare de îmbunătățire a situației lor sociale, profesionale. 

Oferta completă Atelierul de Pânză

Scufiţa Roşie

„Scufiţa Rosie” este o întreprindere a economiei sociale în domeniul serviciilor flexibile şi alternative de îngrijirea copiilor pe timpul zilei, înfiinţată în iunie 2011 de Crucea Roşie Romana, Filiala Sector 6 Bucureşti. Serviciul de babysitting „Scufiţa Roşie” oferă îngrijire la domiciliu pentru copii între 0-12 ani, din tot Bucureştiul.

„Scufiţa Roşie” pune la dispoziţia familiilor cu copii servicii de babysitting pe timp de câteva ore, atunci când părinţii participă la un program pentru adulţi (spectacol de teatru, film, cumpărarea cadourilor de Crăciun, petrecere de Revelion, etc.). Bonurile Respiro pot fi folosite şi de părinţii care se simt surmenaţi şi doresc să îşi reîncarce bateriile în timp ce copii îşi petrec acest timp cu o persoană de încredere şi calificată pentru ocupaţia de baby-sitter. La 8 bonuri vândute, „Scufiţa Roşie” oferă un Bon Respiro GRATUIT pentru familiile monoparetale (mame singure) şi cu venituri mici, ale căror nevoi au fost evaluate de Crucea Roşie.

Oferta completă Scufiţa Roşie

Samusocial din România

Samusocial din România oferă ajutor celor aproximativ 5.000 de persoane adulte fără adăpost din Capitală. Prin proiectele sale, organizaţia oferă asistenţă socială, medicală, psihologică şi psihiatrică adulţilor străzii. Samusocial le oferă şi şansa de reintegrare socio-profesională adulţilor fără adăpost care îşi doresc acest lucru, prin asistenţă specifică: consiliere psihologică, participare la ateliere ocupaţionale care implică participarea într-un program de muncă de câteva ore pe zi, producţia unor obiecte cum ar fi: magneţi de ipos, suporţi pahare, brăţări din mărgele şi din aţă, săculeţi cu plante aromatice şi tricouri pictate manual.

 

Oferta completă Samusocial

Sursa: http://www.ropot.ro/386/targul-de-craciun.

Ești aici: Acasă Anunţuri ONG Noutăţi din ţară Târgul de Crăciun al Întreprinderilor Sociale