Centrul pentru Educație și Formare Profesională lansează înscrierile la Școala de meserii

concordia stiriȘcoala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri anual, garantând accesul tinerilor defavorizați social laeducație și formare profesională de calitate. 

Centrul organizează GRATUIT cursuri de formare profesională cu o durată de 10 luni pentru meseriile de:

 • brutar/patiser
 • tâmplar
 • bucătar
 • ospătar
 • lucrător în cultura plantelor

La terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și în Uniunea Europeană. Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie.

Unde? În Ploiești, Prahova.

Cui se adresează? Tinerilor instituționalizați sau din familii defavorizate, cu vârste cuprinse între 18 și 25 ani pentru calificarea de brutar, ospătar și bucătar, și cu vârste cuprinseîntre 18 și 30 ani pentru calificarea de lucrător în cultura plantelor și tâmplar, absolvenți a minim 8 clase. Tinerii trebuie să fie apți din punct de vedere medical pentru a urma un curs de formare profesională și angajare.

Perioada de desfășurare a cursurilor: August 2018 – mai 2019

Perioada de înscrieri:02 aprilie –29 iunie 2018, cu posibilitatea de prelungire pana in 31 iulie 2018, în limita locurilor disponibile.

Cum se fac înscrierile? On-line. Descarcă formularul de la urmatorul link, completează formularul şi cererea de înscriere şi trimite-le la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau contacteaza telefonic coordonatorul de proiect la numărul 0731 680620.

Admiterea la un curs de calificare in cadrul Scolii de Meserii CONCORDIA se face baza unui interviu și a unor teste de evaluare a cunoștintelor. Diplome recunoscute de către: ANC (Autoritatea Naţională a Calificărilor), Uniunea Europeană.

Ce oferim în cadrul cursurilor?

 • Ore de teorie de specialitate: 4 – 8 ore/săptămână
 • Practică de specialitate: 6 ore zilnic în cadrul atelierelor școlii sub îndrumareaformatorilor
 • Stagii de practică externă: tinerii efectuează minim 4 săptamâni de practică externă la angajatori de renume, de profil, din Prahova si București
 • Școala pentru viață: tinerii participă zilnic la cursuri de matematică aplicată,dezvoltare personală, comunicare, limba engleză și creativitate, pentru a dobândi cunoștințe și abilități, care să îi ajute atât în practicarea meseriei în care se califică, cât și pentru dezvoltarea abilităților pentru o viață independentă
 • Consiliere vocațională: tinerii beneficiază de suportul unui consilier vocațional care îipregătește pentru un viitor loc de muncă, le oferă suport după absolvirea cursului în găsirea și păstrarea unui loc de muncă.
 • Case management: prin sistemul de case management, pentru fiecare tânăr seîntocmește un plan individual de dezvoltare pe plan personal, școlar și profesional
 • Servicii de cazare și masă: pentru tinerii care nu au posibilitatea să își asigure cazarea peperioada cursului, aceste servicii sunt gratuite.

Date de contact pentru informații suplimentare:

 • Ramona Vasiloae Năstăsache - Coordonator Programe Educaționale, Mobil: 0731 680620, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Albert Cuffner - Coordonator Administrativ, Mobil: 0724 511198, E-mail:albert.cuffner@concordia. org.ro

Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și(re)integrarea socială familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă.

Afis inscrieri Scoala de Meserii Concordia 1

Free Joomla! template by L.THEME