Apel de selecție pentru cursul "Specialist practician în domeniul social"

concordia stiriOrganizația Umanitară CONCORDIA, în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate Vorarlberg, anunță deschiderea apelului de selecție pentru cursul „Specialist practician în domeniul social“.

Obiectivul programului de formare este de a perfecționa practicieni în domeniul social, capabili să aplice în activitatea directă cu diferite categorii de clienți, instrumente și metode importante, utile și specifice activității sociale de zi cu zi, care se reflectă obiectiv, nemijlocit și adaptat în felul eficient și etic în care este condusă intervenția față de oamenii marginalizați și defavorizați.

Între aspectele pozitive ale programului, conform raportului de evaluare realizat de experții Universității de Științe Aplicate din Vorarlberg (Prof. Dr. Erika Geser Engleitner, BA MA Julia Reiner), sunt enumerate:

  • întărirea identității profesionale;
  • noi perspective de abordare a cazurilor;
  • modalități de implicare a clienților în identificarea soluțiilor;
  • networking cu alți profesioniști în domeniu.

PENTRU CINE?

Programul de formare continuă este destinat angajaților din instituţii publice şi private din România, furnizoare de servicii sociale, care lucrează în mod direct cu beneficiarii (asistenți sociali, pedagogi sociali, lucrători sociali, mediatori sociali, educatori sociali etc.).

CU CINE?

Formatorii sunt specialiști în practica asistenței sociale, având  o experiență semnificativă în servicii sociale și pregătire academică în domenii conexe. Programul este supervizat de Universitatea de Știinte Aplicate  Vorarlberg, Dornbirn (Austria).

CE?

Curriculum-ul se bazează pe standardele ştiinţifice actuale de asistență socială, orientate spre practică. Focusul este în special pe pregătirea practică şi aplicarea cunoștintelor dintr-o plajă largă de metode în munca directă cu beneficiarii. Trainingul are un număr de 170 lecţii (32 ECTS) și 12 săptămâni de practică (480 de ore). Perioada de practică se va realiza la locul de muncă, cu supervizarea constantă a formatorilor. Programul de instruire este format din 5 module de teorie și practică şi se finalizează cu o examinare.

Finalizarea cursului este confirmată cu o diplomă eliberată de CONCORDIA Academia împreună cu Universitatea de Știinte Aplicate Vorarlberg pentru „Specialist practician în domeniul social“ și cu acordarea a 9 credite pentru asistenți sociali, de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

 CONDIȚII DE PARTICIPARE

Decizia cu privire la admitere aparține managementului științific și administrativ al cursului. Criterii de selecție:

  • Experiență anterioară minim 2 ani în domeniul de asistență socială, în munca directă cu persoane aflate în situații de vulnerabilitate
  • Motivația de participare, așa cum reiese din formularul de înscriere
  • Atitudine proactivă și orientată către identificare de soluții
  • Asumarea participării la programul de formare în întregime (teorie și practică)

ÎNREGISTRARE ŞI APLICARE

Pentru înscrierea la programul de formare, asistenții sociali, lucrătorii sociali, mediatorii sociali, educatorii sociali interesați sunt rugați să completeze formularul de înscriere disponibil AICI până la data de 23 martie 2018. (Formularul în format Word poate fi solicitat la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Numărul maxim de locuri: 25. Participanții selectați se vor angaja să participe la tot programul de instruire. 

UNDE?

Cursul se va derula la sediul Organizației Umanitare CONCORDIA din  București: Dr. Regimentului 20D | Sector 1 | București.

COSTUL  

Participarea la curs va implica o contributie individuală de 100 lei/modul (cost total curs 500 lei). Se va asigura traducerea în limba română pentru toată perioada cursului. Participanții selectați vor suporta pe cont propriu cheltuielile de transport și cazare.

Informații suplimentare despre Organizația Concordia la: https://www.concordia.org.ro/concordia/

Free Joomla! template by L.THEME