fp fblogo

Asociaţia „Copiii de Cristal" inaugurează Camera Senzorială

copiii de cristal bv-stiri.jpgPe 3 decembrie, începând cu ora 10:00, sărbătorim Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi la sediul Asociaţiei „Copiii de Cristal" din Str. Aurel Vlaicu, nr. 26 bis, prin inaugurarea Camerei Senzoriale din cadrul Centrului de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autismului, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări asociate al Asociaţiei „Copiii de Cristal".

Camera senzorială este un mediu în care activităţile stimulative si experienţele sunt utilizate pentru a creşte constienţa şi comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorări severe senzoriale sau probleme neurologice. Terapeuţii desfăşoară aici activităţi care stimulează simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, tactil etc.).

Dotarea şi amenajarea Camerei Senzoriale au fost posibile datorită Campaniei de Strângere de Fonduri şi a Galei de Caritate „Deschide-ţi inima", organizate de Fundaţia Kronospan, anul trecut.

Atât prin Campania 2% – „Am un prieten cu autism" (redirecţionare a 2% din impozitul pe venit), cât şi prin Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!", Fundaţia Kronospan a dorit să îi aducă pe braşoveni mai aproape de sufletele care au nevoie de sprijinul lor, de cei a căror şansă la o viaţă independentă depinde şi de ajutorul lor. Fiecare formular completat şi depus în cadrul Campaniei 2% pentru Fundaţia Kronospan a însemnat o şansă în plus pentru un copil sau adult diagnosticat cu autism.

La cea de-a patra ediţie a Galei de Caritate „Deschide-ţi inima!", dedicată copiilor şi tinerilor cu autism, au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, politic, cultural, uniţi toţi de aceeaşi cauză – sprijinirea persoanelor diagnosticate cu autism şi tulburări din spectrul autismului. Astfel, cu sprijinul întregii comunităţi, Asociaţia „Copiii de Cristal" a primit suma de 69.200 lei pentru amenajarea unei camere senzoriale.

Pentru informaţii suplimentare:

  • Gabriela Plopeanu – Preşedinte Asociaţia „Copiii de Cristal"
  • Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Telefon: 0723.673.418
  • Site: www.copiiidecristal.ro
  • Facebook: Copiii de Cristal

Free Joomla! template by L.THEME