Program pilot de terapie asistată de animale pentru copiii cu autism la Brașov

razadesperanta-stiriAsociația "Rază de Speranță" inaugurează un program terapeutic nou, dedicat copiilor cu tulburări din spectrul autist. Astfel, în perioada următoare, vă așteptăm să vă înscrieți copiii la programul pilot de terapie asistată de animale, coordonat de către specialiștii organizației "Cora 2 lăbuțe".

Terapia asistată de animale are la bază interacțiunea om – animal, acesta din urmă fiind, inainte de orice, o sursa de acceptare necondiționată. Studiile au demonstrat faptul că animalele ajută copiii și tinerii diagnosticați cu autism. Fie ca este vorba despre o pisică, un câine, un iepure sau alt animal, acesta îl va ajuta pe cel mic să își dezvolte abilitățile sociale.

Echipa "Cora 2 lăbuțe" este formată din:

  • psihoterapeutul Andreea Huzum, absolventa a Facultății de Psihologie, cu experiență în acivități cu copii cu autism, voluntar și în alte proiecte psiho- sociale
  • Cora – cățelușa terapeut
  • Suzana Teleanu – coterapeut/coordonator canin

Primele 4 sesiuni de terapie asistată de animale se vor derula gratuit, la sediul Asociației ""Rază de Speranță", situat pe str. Graurului, nr. 7, cartier Avantgarden.

Pentru înscrieri și mai multe detalii vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Persoană de contact: Diana Niță,  Președinte Asociația "Rază de Speranță" - 0746.046.466

Despre activitatea Asociația "Rază de Speranță" puteți citi aici.


Free Joomla! template by L.THEME