„Ziua Mondială de luptă împotriva sărăciei", marcată la Săcele prin activități nonformale

Antet Centrul de ZI FAST Portrait-res

Activitățile lunii octombrie din cadrul Centrului de Zi „Împreună" includ marcarea „Zilei Mondiale de luptă împotriva sărăciei", vizite la cabinet optometrie, activități de voluntariat și donații, o întâlnire cu un reprezentant din partea poliției locale și ateliere cu voluntari din străinătate.

Pentru acțiunea din 17 octombrie, "Ziua Mondială de luptă împotriva sărăciei", copii Tărlungeni au participat alături de copii din Săcele la activități de socializare, recreere, lucru în echipă. O noutate pentru centrul de zi, dar și pentru comunitatea săceleană, o reprezintă grupul "Brownies", un grup de fete inițiat de un voluntar din Anglia, care își propune realizarea de activități în echipă pentru dezvoltare personală și pentru îmbunătățirea relației cu orașul. Una dintre primele activități a fost o acțiune de ecologizare a împrejurimilor cartierului Ștefan cel Mare din Săcele.2

Și în luna octombrie a continuat proiectul „Ava's Eyes", prin care  Rodney și Kathy Moore, voluntari din SUA, oferă sprijin copiilor care au probleme de vedere și necesită consultații, achiziționare ochelari de vedere sau diverse tratamente. Rodney și Kathy au oferit înainte de plecare, mănuși de iarnă pentru toții copiii centrului. Foarte captivantă pentru copii a fost și vizita reprezentantului poliției locale, doamna Iordache Mirela, care a susținut o prezentare despre delicvența juvenilă și despre cum se pot preveni infracțiunile.

16

Nici luna aceasta nu au lipsit voluntarii din străinatate, care a adus cu ei energie, cadouri și metode noi de lucru! Kathy Mitchell din Anglia, David și Hazel Martin din Spania, Sidsel Osterkloft și Astrid Thomassen din Norvegia au fost alături de echipa centrului prin suportul oferit direct în lucrul cu copiii, la fișe de lucru, jocuri sportive, teme, servirea prânzului, pregătire ateliere creative.

Mai multe fotografii, în galeria de mai jos:


Despre activitățile centrului de zi puteți citi mai multe aici  sau puteți urmări pagina www.facebook.com/FASTCharity pentru noutățile din cadrul altor programe derulate de Fundația FAST.Free Joomla! template by L.THEME