Amintiri de-o vară de la Centrul de zi din Săcele!

Impreuna stiriLuna Mai a venit și aerul de vacanță se simte și la Centrul de zi din Săcele, mai ales când activitățile desfășurate aici au fost diferite. Da, pentru că am avut programul ,,Săptamâna Școala -  altfel”.

Copiii au început săptămâna cu o vizită la atelierele de lucru din Centrul de pregătire și fomare profesională din cadrul fundaţiei F.A.S.T. Cu această ocazie, copiii au ,,gustat” puțin din meseriile ce se conturează în atelierele Centrului de formare: mecanică, tâmplărie, informatică, coafor, bucătărie. Fetele și-au dezvoltat deprinderile de lucru în bucătărie, preparând o delicioasă salată de fructe, iar băietii și-au dezvoltat abilitățile de lucru la traforaj, confecționând o căsuță din placaj.

Am continuat săptămâna plini de energie și entuziasm, plecând într-o drumeție în Poiana Angelescu din Săcele. Copiii au admirat peisajul minunat, s-au jucat în aer liber printre flori și cântecul păsărelelor, după care s-au întors la Centru, unii obosiți, alții cu energie. Următoarea zi ne-am dus în vizită la vecinii noștri, la Tipografia DiszTipo, unde am fost primiți cu căldură și drag, printre mașinării, cartoane și afișe. Copiii au fost uimiți de cum se fac afișele și posterele, cum se taie și se asamblează cutiile din carton. Am încheiat săptămâna cu o zi de filme educative animate, vizionate pe ecranul din sala multimedia. ,,Înarmați” cu popcorn și suc, ne-am așezat confortabil pe păturelele pufoase și am vizionat filmele.

Do, mi, sol, do ... e timpul pentru cor, corul Superar! Luna iunie, după multe repetiții (cam 6 luni!), a adus ziua cea mare, ziua concertului anual. Copiii beneficiari ai Centrului de zi, împreună cu o parte din colectivul de profesori, s-au îmbarcat în microbuzul școlar și au plecat spre Biserica fortificată din Ghimbav. Zi mare, plină de emoții, entuziasm, muncă și multă bucurie, copiii s-au întâlnit cu ceilalti coriști din corul Superar din Sfântu Gheorghe, Zizin și Ploiești; în total, 250 de copii au socializat, s-au jucat, au schimbat impresii și au cântat la unison cântece vechi și noi.Concertul a fost un real succes, au primit la scenă deschisă ropote de aplauze și multe zâmbete, născându-se astfel în inimile tuturor copiilor sentimente de bucurie, demnitate, succes și multe emoții pozitive.

În luna iulie ne-am pus serios pe joacă (că doar suntem în vacanță, nu?), așa că am organizat cel mai tare joc de echipă, numit „Comoara ascunsă”. Copiii au fost împărțiți pe echipe și după ce li s-a explicat ce au de făcut, au pornit cu entuziasm spre rezolvarea provocărilor şi probelor care le stăteau în calea găsirii comorii. După ce au trecut prin tot felul de probe din domeniul limbii române și al matematicii, au primit indiciul cu următoarea stație spre comoară. Aici au avut de trecut testul de îndemanare și coordonare ochi - mână. Aceasta a fost doar încălzirea, pe terenul de sport îi așteptau provocările de lucru în echipă și îndemânare. În final, după terminarea cu brio a tutror probelor și după o scurtă căutare, iată că o echipă a reușit să găsească comoara ascunsă! Mare bucurie, medalii și multe  surprize pentru toţi . Ce bine e când totul se termină cu bine!

Încheiem vacanța de vară relaxați, cu o ieșire în parc în luna august. Ne-am dus fuga la locul de joacă din cartier și sus pe tobogane, jos pe leagăne, hai în stânga, hai în dreapta, copiii au explorat fiecare părticică din parcul ,,Bucuria copiilor”. Ne-am împrietenit și cu alți copii din parc, ne-am învârtit bine, am alergat, ne-am jucat „vulcanul” și am terminat totul cu o înghețată, nu pe băț, ci pe banca din parc! Frumoase amintiri de-o vară avem, nu credeţi?!

Semnat,

Copiii de la Centru de zi și profesorii lor!

Misiunea Centrului de zi este de a  oferi  activităţi de supraveghere, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională, pentru copii, pe timpul zilei, precum şi de educare şi sprijin pentru  părinţii sau  reprezentanţii legali ai copiilor. Toate acestea în vederea prevenirii abandonului şcolar şi a depăşirii situaţilor de risc social din familie.

Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc este un proiect al Primăria Municipiului Săcele în parteneriat cu Fundaţia pentru Asistenţă Socială şi Tineret  (F.A.S.T).

Free Joomla! template by L.THEME