CAN Brasov

Două profesii legate de atragerea de fonduri se regăsesc acum în COR

arc-stiriARChimia, Fundraiserii români intră în istorie! Asociația pentru Relații Comunitare anunță o reușită – introducerea în Codul Ocupațiilor din România (COR) a două profesii legate de atragerea de fonduri în România: Asistent atragere de fonduri Cod COR 333914 și  Manager atragere de fonduri Cod COR 243222.

Citeşte mai departe...

Materiale pentru terapia copiilor cu autism disponibile acum și online

helpautismDupă 7 ani de experiență în lucrul individual cu copiii diagnosticați cu autism și familiile acestora, Asociația Help Autism face un nou pas în sprijinirea procesului de recuperare a copiilor cu tulburare de spectru autist prin lansarea aplicației inovative de suport psihoterapeutic - ABAKIT "Eu învăț despre lume prin imagini".

Citeşte mai departe...

Scutire impozit sediu, teren, mijloace de transport pentru ONG-uri, furnizori servicii sociale

primarieConform Hotarârii de Consiliu Local BRAȘOV nr.589/22.12.2016 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017, se acordă scutire de la plata impozitului pentru: clădirile și terenurile utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către organizații neguvernamentale și întreprinderi sociale ca furnizori.

Citeşte mai departe...

O schimbare în impozitarea firmelor ar lovi ONG-urile, lăsându-le fără sponsorizări

sponsorizare-stiriÎncepând cu februarie 2017, multe dintre firmele mici nu vor mai primi reduceri de impozite, dacă fac sponsorizări. Aşa că activitatea multor organizaţii non-profit ar putea fi pusă în pericol. În această situaţie sunt mai ales cele din oraşele mici şi din sate, relatează Digi24 în acest articol.

Citeşte mai departe...

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru Programul „Start-up Nation” de încurajare a antreprenoriatului!

startupExecutivul a aprobat în luna ianuarie 2017, în cadrul ședinţei de guvern, Ordonanța de urgență pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, program care încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial. Prin "Start-up Nation - Romania" se acordă ajutor de maxim de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

Citeşte mai departe...

Harta Serviciilor Sociale Licențiate în România

harta-furnizoriMinisterul Muncii și GovITHub au lansat în decembrie 2016, Harta Serviciilor Sociale Licențiate, o platformă care integrează toate serviciile specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil (copii, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, femei victime ale violentei in familie), disponibile la nivel local, județean și național.

Citeşte mai departe...

La Iași demarează contractarea serviciilor sociale!

fonssVeste mare pentru întreg sectorul ONG din servicii sociale: la Iași, în data de 31.01.2017 a trecut prin Consiliul Local prima hotărâre din setul de patru, prin care se reglementeză contractarea de servicii sociale.

Citeşte mai departe...

Ești aici: Acasă Resurse Info utile ONG