Finalizarea selecției pentru cursurile de formare din proiectul "Educație prin artă pentru copiii romi"

colors-CAN-bannereduprinartAsociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN a finalizat procesul de selecție a participanților la cursurile de formare din cadrul proiectului "Educație prin artă pentru copiii romi". 

La cursurile pentru tineri și profesioniști în domeniul educației și culturii au aplicat 50 de persoane, dintre care au fost selectate 32, 16 participanți pentru programul de formare "Animație socio-culturală" și 16 pentru "Competențe de exprimare culturală".

Lista participanți - Animator socio-culturală

 1. Brumar Dragoș Vasile
 2. Brumar Ioana
 3. Bumnar Ana-Maria
 4. Călin Viorel
 5. Dulcă Lori Liliana
 6. Ganea Adrian
 7. Florescu Adriana
 8. Neculau Ana-Maria
 9. Popa Mihaela Alexandra
 10. Romașcu Liviu
 11. Rustei Alexandru-Dragoș
 12. Simionescu Alexandra
 13. Stroie Alexandra
 14. Trandafir Alexandra
 15. Ungurianu Ioana
 16. Usturoi Samariteanca Flavia

Listă participanți - Competențe în exprimare culturală.

 1. Banaurs Daniela
 2. Bujoreanu Anca
 3. Ganea Ramona
 4. Hilohi Lucia
 5. Mihăescu Satinger Costina
 6. Pitiș Eugenia Felicia
 7. Popescu Claudia
 8. Popescu Cristina
 9. Rapeanu Silvana Elisabeta
 10. Sava Anisia Maria
 11. Soos Liliana
 12. Ursu Samoilă Ecaterina
 13. Vlad Alexandra
 14. Drăgoiu Rareș
 15. Comăniță Mirela
 16. Tănase Simona

Prima parte a cursurilor de formare în competențe de exprimare culturală și animatori socio-culturali începe de săptămâna viitoare, la Păltiniș. Astfel cursul destinat profesioniștilor din educație și cultură va avea loc între 12-16 martie și vizează dezvoltarea capacității de exprimare artistică, prin diferite mijloace, un loc important ocupându-l artele vizuale, a capacității de a te exprima și bucura de arta diferitelor popoare și de a-ți manifesta creativitatea. Cursul va avea diferite aplicații practice, dar și o parte teoretică astfel structurate încât să ofere participanților cunoștințele, abilitățile și mai ales atitudinile pentru a putea ulterior ghida copiii din proiect în cadrul atelierelor de empowerment cultural.

Cel de-al doilea curs are loc între 16-22 martie și este destinat animatorilor din proiect, responsabili de mini-taberele care vor avea loc în Săcele, dar și de taberele rezidențiale programate pentru luna august, la Ocna Sibiului. În cadrul acestuia participanții vor dobândi cunoștințele necesare pentru a putea elabora, pregăti, desfășura și promova proiecte complexe de animație socio-culturală, precum și de a adapta jocuri și activități diferite (inclusiv de arte vizuale) la nevoile copiilor din proiect.

În luna martie va avea loc și procesul de selecție a copiilor din proiect, astfel ca din luna aprilie să poată fi implemente activitățile care îi vizează în mod direct.


"Program de educație prin artă pentru copiii romi" este un proiect cultural din cadrul Programului PA17/RO13 "Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european" finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 cu suma de 50934 Euro. Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN își propun să crească accesul copiilor romi din zona Săcele, jud. Brașov la programe educațional-culturale din aria artelor vizuale prin formarea a 16 animatori socio-culturali și a 16 profesioniști din domeniiile educației și culturii în competențe de exprimare culturală prin cursuri acreditate ANC, stagii practice și mentorat, implicarea a 400 de copii romi din zona Săcele în 6 tabere și 3 ateliere de arte vizuale, pe parcursul a 6 luni și promovarea educației prin artă și cultură ca o modalitate de incluziune socială și empowerment multicultural, printr-o expoziție stradală, site, film și broșură online.

www.educatieprinarta.plinideidei.ro


Free Joomla! template by L.THEME