Grup local de acțiune în cadrul proiectului "Platforma națională pentru educație"

fonpc-stiriFederaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC alături de partenerul local Rețeaua CAN Brașov vă invită la întâlnirea de lucru a grupului local în vederea realizării catalogului de servicii și resurse la nivelul județului Brașov. Această întâlnire este organizată în urma evenimentului de Lansare a Platformei Naţionale Pentru Educaţie la Braşov în luna iunie 2013.

Datorită entuziasmului cu care a fost primit proiectul nostru la Brașov şi totodată, resurselor identificate la nivel local, ne-am propus să organizăm un grup local de acțiune cu următoarele obiective:

  • realizarea catalogului de servicii şi resurse socio-educative la nivelul judeţului
  • promovarea de inițiative locale în cadrul campaniei de „Modele de bună practică"

Vă invităm să vă alăturaţi echipei FONPC şi coordonatorilor locali – Rețeaua CAN Brașov pentru a include judeţul Brașov în acest program pilot. Prima întâlnire a grupului local de acţiune va avea loc luni, 14 octombrie, ora 10:00 la sediul Fundației Agapedia (Str. Bisericii Române, nr.48, Brașov).

Din grupul local fac parte reprezentanţi ai instituţiilor care au ca obiectiv promovarea şi respectarea drepturilor copilului: Autorităţi publice locale, Inspectoratul Şcolar şi instituţiile aflate în subordine, Direcţia Generală de Protecţia Copilului şi serviciile aflate în subordine, Organizaţii neguvernamentale, Centre culturale sau alte entităţi de stat sau private care furnizează servicii de educaţie şi petrecere a timpului liber pentru copii.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră până vineri, 11 octombrie 2013, ora 17.00, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0733 939447.

Persoane de contact:

Platforma Națională pentru Educație este o iniţiativă dezvoltată de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC), Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) prin Direcţia Protecţia Copilului (DPC), Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei în România şi Organizaţia World Vision România, derulată ca intervenţie transversală în cadrul campaniei naţionale Hai la şcoală!

Proiectul vizează abordarea intersectorială şi multidisciplinară a problematicii reducerii şi prevenirii fenomenelor de absenteism, neșcolarizare și abandon şcolar prin implicarea tuturor entităţilor care oferă servicii în vederea respectării şi promovării dreptului la educaţie şi timp liber al copilului. Platforma Naţională pentru Educaţie (www.pentrueducatie.ro) este un proiect inovativ care propune profesioniştilor din domeniul socio-educativ, părinţilor, membrilor comunităţii, actorilor instituţionali - publici şi privaţi -, să promoveze soluţii pentru reducerea şi prevenirea abandonului şcolar.

Detalii suplimentare pe www.pentrueducatie.ro.

Free Joomla! template by L.THEME