Fundaţia pentru Asistenţă Socială şi Tineret (FAST)

SiglaFAST2014
Adresa: Str. George Moroianu, nr. 17, Săcele, 505600 județul Brașov
Telefon: 0268 274365; 0268 275011
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.facebook.com/FASTCharity

Misiunea Fundației FAST este de a ajuta copiii și familiile din medii defavorizate prin proiecte de educație și dezvoltare comunitară în scopul integrării sociale a tuturor persoanelor aflate în dificultate. Beneficiarii provin din Municipiul Săcele dar și din comunitățile rurale Zizin, Tărlungeni.

Sloganul "Oferă-i unui om un pește, și-l vei hrăni pentru o zi, învață un om să pescuiască , și-l vei hrăni pentru o viață!" stă la baza tuturor activităților din cadrul Fundației FAST.

Locații și proiecte:

În Săcele, Fundația FAST derulează programe socio-educaționale de tip non-formal în cadrul Centrului de Zi pentru copii și tineri în situație de risc. De asemenea, Centrul Ziurel din Săcele oferă spațiul adecvat pentru cazarea voluntarilor din străinătate. Din 2017, Fundația FAST deschide în parteneriat cu Liceul Tehnologic "Victor Jinga" din Săcele și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, un Centru de Pregătire Vocațională, cu sprjinul Fundației Velux.

În Tărlungeni se desfășoară încă din 2007 Proiectul "Case mai Bune" prin care familiile de etnie romă sunt sprijinite în vederea asigurării și îmbunătățirii calității vieții și a condițiilor de locuit. Tot în comuna Tărlungeni a fost construită "Casa de Misiune" unde copiii deprind abilități de viață independentă, pot beneficia de o masă caldă zilnică, activități educative și jocuri nonformale.

În Zizin se află sediul proiectului Gardenis, care include un atelier de tâmplărie unde se confecționează diferite produse din lemn (paturi supraetajate, mobilier de grădină etc.), folosite atât pentru necesitățile fundației cât și pentru beneficiari. Se intenționează dezvoltarea unui proiect de economie socială, care să ofere posibilități de angajare pe termen lung pentru mai multe persoane.

Conducere:

  • Daniel Hristea - Președinte
  • Ema Hristea - Coordonator voluntari
  • Alina Marsavela - Coordonator Casa de Misiune
  • Anca Mariaș - Coordonator Centrul Ziurel
  • George Kondra - Coordonator Ateliere Gardenis
  • Avram Marșavela - Coordonator proiect Case mai Bune

Noutăți articole:

 

 

 

Free Joomla! template by L.THEME