Programe de dezvoltare personală și profesională în cadrul Asociației ADDIP

ADDIP stiriÎncepând cu 2007, Asociația Addip s-a focalizat pe a sprijini și a ajuta tinerii din centrele de plasament în ceea ce presupune dezvoltarea lor personală şi pregătirea pentru ceea ce înseamnă viața post – instituționalizare.

Acum activitățile ADDIP merg în două direcții: activitatea principală orientată către tinerii din centrele de plasament aceasta incluzând (programe de dezvoltare personală, integrare socială și integrare profesională), iar a doua direcție este formată din activități de dezvoltare personală și profesională (coaching individual, grupuri de dezvoltare personală, training-uri, team-building), destinată oricărei persoane interesate de acest domeniu, aceasta fiind și o modalitate prin care ne autofinanțăm.

Asociația ADDIP, se ghidează după un motto plin de semnificație și emoție, implicarea înseamnă șansă. Probabil vă întrebați de ce? Costi Filote director ADDIP și Rădoi Mădălina, asistent social, sunt de părere că implicarea totală, bazată pe susținere, fermitate, și dezvoltarea unei relații de încredere și prietenie conduce la integrarea socio-profesională a tânărului și este o șansă în plus ca el să aivă succes.

În decursul celor șapte ani de activitate, am investit timp, energie, speranță și multă muncă pentru a ajuta tineri să prindă curaj și dorință de a se autodepăși. Iar prima generație de tineri cu care am început să lucrăm sunt acum adulți, mulți dintre ei absolvenți de studii superioare care au reușit cu succes să se integreze atât social cât și profesional. Vă puteți imagina un tânăr de la Casa de Copii, care în ciuda ignoranței, durerii, neputinței, a terminat facultatea ca șef de promoție iar acum lucrează într-o companie cu renume din Brașov? Noi ne-am imaginat din primul moment în care am ales să investim în dezvoltarea lor iar rezultatele sunt cu adevărat cele așteptate. Important este să dai o șansă, să ajuți tânărul să își realizeze potențialul și să îl exploateze la maxim.

Momentan asociația noastră, derulează proiectul "Adolescența... cum îi fac față?"- beneficiarii acestui proiect fiind un număr de 20 tineri instituționalizați, din centrele de plasament „Casa Ioana" Rupea și „Aurora" Codlea. Proiectul include activități formale și informale care au scopul de a dezbate problemele adolescenței și de ajuta tineri să găsească strategiile eficiente prin care să facă față cu brio acestor provocări.

Al doilea proiect în derulare este "Destinat pentru Succes", un program complex de dezvoltare personală și profesională, care se adresează oricărei persoane interesată de aceste domenii. Programul include:

  • Sesiuni de coaching

Scopul unui proces de coaching, este de a ajuta clientul să își valorifice potențialul și să obțină rezultate maxime în orice situație. În ultimi patru ani, prin coach-ul Constantin Filote, Addip a oferit peste 1000 de ore de coaching individual. O ședință de coaching, durează între 60-90 de minute, iar perioada de desfășurare a procesului variază în funcție de profunzimea provocării pe care clientul dorește să o abordeze.

  • Sesiuni de Training

În anul 2015, ne propunem să susținem training-uri pe tema: Inteligență Emoțională, Încredere și Stimă de Sine, Relațiile de cuplu, Planificarea și Managementul Carierei.

  • Grupuri de dezvoltare personală:

Acest grup a apărut din dorința de a investi în oameni și de a-i ajuta să treacă peste umbrele trecutului, deschizându-și sufletul în fața prezentului și viitorului. În luna Octombrie 2014, am început cu primul grup de dezvoltare personală alcătuit din 11 participanți, grupul a durat 3 luni de zile. Vă puteți imagina că am ajuns în 3 luni de zile să cunoaștem povestea fiecărui participant? În luna Decembrie 2014 am demarat un nou grup de dezvoltare personală, format din 8 persoane. De obicei un grup de dezvoltare personală, oferă participantului șansa de a interacționa cu persoane diferite și a învăța din experiențele celorlalți sau chiar de a te identifica cu ele.

Grupul se adresează oricărei persoane interesată de dezvoltare personală și oricărei persoane care are nevoie de ajutor. Înscrierile se fac prin trimiterea unui e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Următorul grup de dezvoltare personală, va începe în luna Martie.

Date de contact Asociația ADDIP

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • 0745 049 636 / 0268 413 101.
  • www.addip.ro
  • Pagina Facebook  și  Profilul Facebook.


Free Joomla! template by L.THEME