fp fblogo

Beneficiari creativi la Centrul Diaconia

Asociația Diaconia Ajutor Internațional susține copiii aflați în dificultate în ceea ce privește educația. Pentru ca acești copii să își poată dezvolta un mod de viață sănătos care să îi ajute să părăsească cercul vicios al sărăciei și să se integreze în societate noi venim în ajutorul lor cu programe, activități și consiliere specifică nevoilor lor.

În momentul de față în cadrul Centrului Educațional Diaconia sunt asistați peste 200 de copii defavorizați. Acești copii provin din familii nevoiașe ai căror părinți sunt în majoritate analfabeți. Părinții fiind analfabeți nu își pot ajuta copiii în ceea ce privește școala, de aceea educatorii noștri preiau această sarcină ocupându-se îndeaproape de dezvoltarea fiecărui copil. În cadrul Centrului Educațional copiii au parte de multă dragoste și atenție din partea educatorilor și personalului. În fiecare zi copiii vin la Centru, sunt ajutați la teme de către educatori, au parte de o masă caldă și desfășoară o serie de activități pentru dezvoltarea abilităților.

Anul acesta pe o perioadă de două săptămâni s-au desfășurat ateliere pentru copiii asistați și pentru prietenii lor la care au participat peste 200 de copii. Această acțiune a fost una de succes pentru că aici mulți dintre copii s-au descoperit pe ei înșiși, au descoperit că au talent și că tocmai ei "copiii cu probleme" pot face lucruri nemaipomenite. Toți copiii care au participat la diferitele ateliere cum ar fi: croitorie, gastronomie, coafură, manichiura, tâmplărie, alpinism, au rămas uimiți de rezultatele muncii lor descoperind astfel frumusețea și satisfacția practicării unei meserii.


Dorim să mergem un pas mai departe și în viitorul apropiat să înființăm un Centru de Meserii, în cadrul căruia copiii care au crescut și care se apropie de vârsta la care își vor luă viața în propriile mâini să fie susținuți moral și pregătiți profesional pentru a practica diferite meserii. Credem din toată inima căci numai educația și pregătirea profesională adecvată îi vor ajuta pe acești copii să treacă cu bine de la statutul de persoane defavorizate la un statut social normal.

Diaconia LOGO-stiri


ASOCIAȚIA DIACONIA AJUTOR INTERNAȚIONAL BRAȘOV ROMÂNIA

Adresă - Sediu Social: Str.Carierei, nr. 65, Brașov, România

Tel 0368/429179, Fax 0368/429178, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., web: www.diaconia.info


Free Joomla! template by L.THEME