Capitalul uman al mediului rural din Judeţul Braşov

agapedia-stiriFundaţia Agapedia România, împreună cu partenerii săi - Primăria Comunei Apaţa, Primăria Comunei Budila şi Primăria Comunei Tărlungeni – investesc în profesionalizarea persoanelor excluse de pe piaţa muncii din cele 3 comune prin organizarea de cursuri de calificare gratuite, în cadrul proiectul "RurActiv - proiect integrat de creştere a ratei de ocupare în comunele Tărlungeni, Apaţa şi Budila (Judeţul Braşov)", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 "Investeşte în Oameni!".

Cursurile de calificare pentru baby sitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu şi mediator sanitar, certificate ANC, vor fi organizate începând din ianuarie 2013 iar selecţia beneficiarilor se va face în perioada octombrie – decembrie 2012. Începând cu luna august 2012, Fundaţia Agapedia România va oferi gratuit asistenţă ocupaţională persoanelor din mediul rural care nu au acces pe piaţa muncii.

Fundaţia Agapedia România consideră că asistenţa socială nu poate avea un rezultat sustenabil fără a fi completată de asistenţă educaţională. Beneficiarii noştri, persoanele din mediul rural din Judeţul Braşov care nu au un loc de muncă, au nevoie în primul rând de completarea educaţiei, de acces la o calificare ce le va putea permite apoi accesul la locuri de muncă decente. Comunitatea de business poate contribui semnificativ la susţinerea demersului nostru prin oferirea de locuri de muncă pentru persoanele din mediul rural.

Toate informaţiile referitoare la proiect, la selecţia participanţilor pentru cursurile de calificare gratuite pot fi obţinute în cadrul întâlnirilor de informare organizate săptămânal de către echipa Fundaţiei Agapedia România în fiecare dintre Comunele Apaţa, Budila şi Tărlungeni.

Persoana de contact: Roxana Comnac – Asistent Manager, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Free Joomla! template by L.THEME