fp fblogo

Curs de logopedie susținut la Asociația "Copiii de Cristal"

copiii de cristal bv-stiri.jpgCursul de de logopedie "EXERCITII PRACTICE DE STIMULARE A LIMBAJULUI IN LUCRUL CU COPIII CU TULBURARI DE DEZVOLTARE" va avea loc în perioada 26-27 iunie și va fi susținut la Asociația "Copiii de Cristal".

Cursul se adreseaza terapeutilor care lucreaza cu copii:

 • nonverbali (emisia sunetelor profund deficitara),
 • cu tulburari de vorbire (fluenta, ritm, volum, tonalitate, intonatie),
 • care prezinta dificultati in insusirea abilitatilor de scris / citit

Abordarea cursului se va face din perspectiva analizei aplicate a comportamentului, astfel ca exercitiile de insusire a limbajului vor fi construite avand la baza principiile si tehnicile ABA.

Ne propunem ca in urma acestui curs, participantii sa poata raspunda la intrebari ca:

 • 1. cum modelez un sunet nou? (care nu a aparut niciodata in repertoriul persoanei cu autism)
 • 2. cum fac ca acest sunet sa fie emis la cerere si mai tarziu, sa fie automatizat in cuvinte / propozitii?
 • 3. Cum pot sa lucrez pe verbalizare cu un copil care are deficit de atentie si probleme severe de comportament? (refuza sarcini prin tipat/plans, este agitat motric, este "deconectat" de cerinte, parand ca nimic nu-l motiveaza)
 • 4. cum predau persoanei cu intarziere severa in dezvoltare, abilitatea de a denumi obiecte pana la abilitatea de folosi limbajul scris / citit, abilitatea de a purta o conversatie?

Structura cursului:

I. In prima zi se vor urmari:

 • 1. Modalitati de crearea mediului terapeutic de lucru cu copilul: abordarea cazului, identificarea recompenselor, formarea relatiei terapeutice, alegerea celui mai efficient mod de lucru in functie de dificultatile intalnite, stabilirea obiectivelor, etc.
 • 2. Depistarea dificultatilor de emisie a sunetelor
 • 3. Exercitii de emisie / fixare / consolidare / automatizare a sunetelor

II. In a doua zi se vor urmari:

 • 1. Depistarea si corectarea tulburarilor de limbaj: tulburari de pronuntie, de ritm si fluenta a vorbirii, de voce, tulburari ale limbajului scris-citit, tulburari de dezvoltare a limbajului, tulburari ale limbajului pe baza unor disfunctii psihice
 • 2. Programe de dezvoltare a abilitatilor academice de scris / citit

Cursul se va desfasura interactiv, cursantii fiind invitati sa prezinte dificultatile pe care le intampina in lucrul cu copiii/tinerii cu autism pentru a gasi solutii eficiente la probleme acestora. Cursantii sunt rugati sa aiba asupra lor o oglinda.

Durata cursului: 2 zile.

Locuri disponibile: 10

Trainer: Maria Adriana Boriceanu (Pricob), Consultant ABA in curs de acreditare internationala, psihoterapeut psihoterapie cognitiv comportamentala.

Taxa: 200 lei.

Se ofera diploma de participare si suport de curs in format electronic.

Pentru inscrieri si alte informatii: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0268.708.150.

www.copiiidecristal.ro

Free Joomla! template by L.THEME